servicii funerare complete

Consiliere gratuita pe tot parcursul evenimentului funerar

Pentru a organiza inmormintarea, va consiliem despre tot ceea ce este de facut precum si care sunt pasi pe care orice familie ar trebui sa-l urmeze pentru ca serviciul funerar sa decurga normal.

In cazul in care decesul a avut loc acasa trebuie sa chemati medicul de familie care va elibera certificatul constatator de deces. Acesta este primul document de care aveti nevoie.

In cazul in care decesul are loc in spital, personalul medical se va ocupa de intocmirea acestui document.

Medic constatator de deces

Constatarea decesului in orice tara din Comunitatea Europeana trebuie efectuata de un medic desemnat in acest sens.

Daca decesul are loc in spital persoana decedata va ramane in observatie intr-o camera sub supraveghere pentru inca cca 2 ore, dupa care va fi transferata la morga.

In cazul in care decesul are loc acasa este nevoie sa anuntati medicul de familie pentru eliberarea documentului care sa ateste constatarea decesului.

Acest timp trebuie respectat in cazul unor decese naturale. In cazul unui deces din accident, sau alt tip de moarte violenta aceste termene nu sunt luate in considerare.

Manipulare, toaletare, pastrare la rece

Manipularea sicriului sau a decedatului presupune transportul si deplasarea acestora de la domiciliu la masina de transport funerar, de la masina la capela sau la biserica, transportul sicriului de la masina in cimitir la locul de veci.

Manipularea se face de o echipa de 2, 3 sau chiar 4 oameni, in functie de greutatea sicriului si a decedatului, de distanta pe care acestea trebuiesc transportate etc.

Firma noastră are în dotare o sala pentru pregătirea decedatilor utilata după noile norme funerare la cele mai înalte standarde.

Sala de pregătire decedati este un plus, atat pentru firma de servicii funerare cat și un beneficiu pentru familia îndoliata, operațiunile de toaletare, îmbălsămare și păstrarea decedatului la frigiderul mortuar făcându-se într-un mediu corespunzator.

Imbalsamare sau Tanatopraxia

Conservarea chimica a corpului este obligatorie . Aceasta procedura poate fi facuta in doua moduri: Imbalsamare sau Tanatopraxie.

Practica tanatologică constă într-un tratament postmortem şi presupune îngrijiri ale trupului după moarte, prin igienizare şi conservare. Tehnicile tanatologice sunt tratamente igienice de mare fineţe, absolut necesare în sectorul funeral şi cimiterial.

Corpul, în orele succesive decesului, suferă o transformare rapidă, prin eliberarea de lichide din organism şi de vapori dezagreabili care fac priveghiul să devină traumatizant şi chiar periculos pentru sănătate. Prin apelul la practicile tanatologice, se pot însă evita situaţiile neplăcute.

Acestea, practicile, constau în injectarea în sistemul arterial a unui fluid de conservare şi într-o serie de tratamente estetice aplicate corpului, care permit menţinerea unui aspect exterior plăcut timp de mai multe zile ( cca 10-15 ) de la data decesului. amânând pentru o vreme instalarea procesului de descompunere.

Servicii funerare Cluj